Sivas İl Müftülüğü'nden ?Yüz yüze vaaz' kursu

Sivas Müftülüğü, din görevlilerinin camilerde vaaz verebilme becerilerini geliştirmek amacıyla İl Müftülüğü brifing salonun da 5 hafta süren ?Yüz yüze vaaz verebilme hizmet içi eğitim kursu? düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 din görevlisinin katıldığı kursta, vaaz ve irşadın önemi ve tarihçesi, vaizde aranan nitelikler, vaaz hazırlama yöntemleri, vaaz sunma yöntemleri ve vaizlerin yararlanacağı kaynaklar gibi konular anlatıldı.

Yüz yüze vaaz hizmet içi eğitim kurslarının devam edeceğini ve her bir din görevlisinin bu becerisini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden İl Müftüsü Yusuf Şahin, ilde görev yapan tüm imam-hatip ve müezzin-kayyımlar için bu kursu düzenleyeceklerini ifade etti.

Müftü Şahin, vaaz ve irşadın önemine değinerek din görevlilerinin en önemli görevlerinden birisinin de halkı din konusunda aydınlatmak olduğunu söyledi.

?İrşat hizmetlerinin en önemli aşamalarından birini oluşturan ?vaaz', bir kimseye kalbini yumuşatacak, onu günahlardan uzaklaştırıp sevaba yöneltecek, Allah'a ve Peygambere itaate sevk edecek ve ona doğru yolu gösterecek güzel söz söylemektir.? diyen Müftü Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda yeni bir hizmet politikası geliştirildiğini, bu politikanın ana hedeflerinden birisinin de din hizmetini hem cami içinde, hem cami dışında mümkün olan en geniş kesimlere ulaştırmak, görev alanını cami içinden topluma doğru yaymak olduğunu belirtti.

Bu hedeflere ulaşmak için bir takım yöntem ve bilgileri öğrenmek gerektiğine vurgu yapan Şahin, vaaz kursunda bu hedef ve yöntemleri anlattıklarını belirterek, kursa katılan tüm kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başvaiz Saffet Bölükbaşı ise, irşat ve tebliğ vazifesinin bir peygamber görevi olduğunu; bu konuya ilk önce bu şekilde yaklaşılması gerektiğini söyledi. Bölükbaşı, ?Dinin hakikatlerini insanlara anlatmak ve neticede Allah'ın rızasına nail olmak bir vaizin/irşat görevlisinin tek gayesi olmalıdır. Bu gayeye ulaşabilmek için onun ilk önce gönlünü ortaya koyması, kendini işine adaması, Kur'an ve Sünnete dayalı doğru bilgilerle donanması gerekir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber