Gümüşhane-Erzincan karayolu'ndaki heyelan

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi ile Erzincan arasındaki karayolunda heyelan sonucu kapanan yolun ulaşıma açılması ile ilgili Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün yöre halkının bilgilendirilmesi amacıyla açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üstün, açıklamasında 8 Aralık Cumartesi günü Kelkit -Erzincan arası Pöske Dağı'nın Kelkit tarafında, Erzincan-Gümüşhane karayolunun 35. kilometresi Yeniyol köyü yakınlarında meydana gelen heyelan sonucu asfalt yolun 20 metre aşağıya kaydığını hatırlatarak ?Yaklaşık 500 metrelik alanda etkili olan heyelanda Erzincan-Gümüşhane D-100 karayolu ise ulaşıma kapanmıştı. Olayın akabinde Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'nın Karayolları Bölge ve şube müdürlükleri ile kurum personellerinin gayretli çalışmaları neticesinde, trafik akışı yeni açılan geçici servis yolundan küçük araçlar için sağlanmaya başlandı? dedi.

Hem Erzincan hem de Gümüşhane tarafından heyelanlı bölge olduğuna dair trafik levhaları konulduğunu, gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Üstün,

?Heyelan alanının büyük olması ve bölgenin heyelan bakımından sorunlu olması sebebi ile detaylı bir çalışma yapılması gerektiği düşüncesiyle Karayolları Genel Müdürü M. Cahit Turhan ile görüşmelerimiz neticesinde, Karayolları Genel Müdürlüğü Plan Proje Daire Başkanlığı teknik personelleri gerekli incelemeleri yapmak üzere bölgeye gönderildi. Teknik ekibin yaptığı incelemeler sonucunda bu alanda zaman zaman heyelan olaylarının meydana gelmesi ve kalıcı bir çözüm oluşturmak düşüncesi ile yol güzergahının yaklaşık 1.5 - 2 km değiştirilmesi kararlaştırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde şuan yol güzergahının değiştirilmesi ile ilgili proje çalışmaları tamamlanıyor. Proje çalışmasının ardından yeni güzergahtan yol yapımı başlayacaktır. Bu çalışmaların tamamlanması, yöre halkımızın mağdur edilmemesi için ilgili kurumlarla takibimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve mümkün olan en kısa sürede bu yolu halkımızın hizmetine açacağız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber