25 gün işe gelmeyen basın müşaviri memuriyetten çıkarıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bakan olur olmaz basın danışmanlığına getirdiği, ancak 'verim' alamayınca Ağrı Valiliği emrine memur olarak gönderdiği Mürselin Tan, Şahin'in talimatıyla inceleme yapan müfettişlerin raporu doğrultusunda memuriyetten de ihraç edildi.

'Veri hazırlama ve kontrol işletmeni' olarak Ağrı Valiliği emrine gönderilen Tan, bakanlıktaki görevine dönmek için yürütmeyi durdurma davası açınca Şahin de eski danışmanı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Akşam Gazetesinde yer alan habere göre; MÜLKİYE müfettişleri, Mürselin Tan'ın basın müşavirliği dönemini mercek altına aldı. Bakanlık girişindeki turnike kayıtlarını inceleyen müfettişler, Tan'ın aralıklarla 25 gün giriş-çıkış kaydı bulunmadığını belirledi ve memurluktan çıkarılmasını istedi.

OYBİRLİĞİYLE MEN

TAN, savunmasında çoğu zaman Bakan'la birlikte turnike bulunmayan makam kapısından giriş-çıkış yaptığını, bu nedenle kaydının bulunmadığını söyledi. Ancak İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, 'özürsüz olarak 20 gün işe gelmediği' gerekçesiyle Tan'ı oybirliğiyle memuriyetten çıkarttı. Tan'ın, bu kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle idari yargıda dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber