Baro başkanı, avukatlarla mahkemeyi bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin yanındaki avukatlarla, mahkeme salonunu basarak, bir dava sırasında mahkeme adabına uymadığı gerekçesiyle kadın avukatı uyaran ve hakkında tutanak tutan hâkimle tartıştı.

Alınan bilgiye göre Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bir davanın görülmesi sırasında davalı vekili avukat Tuğba Aksoy, duruşma düzen ve intizam kurallarına uymadığı gerekçesiyle Hâkim Mualla Dündar tarafından uyarıldı. Ancak avukat Aksoy, ?Nasıl istersem öyle otururum, beni uyaramazsınız? diyerek hâkimin uyarılarına aldırış etmeyerek oturuş şeklini düzeltmedi. Bunun üzerine Hâkim Dündar, ilgili makamlara gönderilmek üzere avukat Aksoy hakkında ?duruşma düzen ve intizamına uymadığı' gerekçesiyle tutanak tuttu.

Duruşma sonunda Baro Başkanı avukat Rıza Öztekin'e giden avukat Aksoy, yaşadıklarını anlatarak şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Baro Başkanı Öztekin, avukat Aksoy ve beraberindeki 15 avukatla birlikte söz konusu olayın yaşandığı 1. Asliye Hukuk Mahkemesi salonuna girdi. Elinde avukat Aksoy ile ilgili tutanağı tutarak mahkeme başkanı Dündar'a, ?Siz hiçbir avukatı ayağı kaldıramazsınız? diyerek sert çıkan Baro Başkanı Öztekin, ardından duruşma salonunun kapısında toplanan avukatlara dönerek, ?Bundan sonra hiçbiriniz mahkemede ayağa kalkmayın.? şeklinde bağırdı. Bunun üzerine devreye giren Hâkim Dündar'ın, ?Duruşma devam ediyor. Mahkeme intizamının bozulmaması lazım.? uyarısına karşılık Rıza Öztekin, bu kez, ?Bu burada konuşulacak. Hiçbir avukatın mahkemece ezilmesine müsaade etmeyeceğim.? karşılığını verdi. Yaşananlar karşısında duruşma katibi Ayfer Yavuz da baygınlık geçirince dışarı çıkarıldı.

Duruşma salonundaki tartışma ile ilgili tutanağı Eskişehir Adliyesi Adalet Komisyonu ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderen Hâkim Dündar, Baro Başkanı ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Bu arada, Baro Başkanı Öztekin'in önceki gün adliyedeki hâkimleri makamlarında ziyaret ederek, olaydan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber