Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Kilis, Gaziantep, Malatya, Erzincan, Ardahan ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Sinop, Çorum, Yozgat, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı ve Orta Karadeniz başta olmak üzere, kuzey ve iç bölgelerde 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, akşam saatlerine kadar doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop, Çorum, Yozgat, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer sis görülmesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bilecik ile Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyıları'nda kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, ilk saatlerde Isparta çevrelerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, bölgenin batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber