Gül Treni ile İstanbul-İslamabad 11 gün

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Karaman, İstanbul-İslamabad hattında hizmet veren Gül Treni'nin sefer sayısının ve taşınan yük miktarının arttırılmasına karar verildiğini bildirdi.

ANKARA - Arife Yıldız Ünal

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul-Pakistan arasındaki Gül Treni Projesi'nin İran'dan geçecek bölüme demiryolu hattının yapılmasıyla 2009 yılında hayata geçirildiğini anımsattı.

Karaman, Afganistan ve Pakistan'da yaşanan güvenlik problemleri, lokomatiflerin iyi çalışmaması, demiryolu altyapısındaki sıkıntılar dolayısıyla sınırda beklemelerin olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

''Şimdi Pakistan'ın demiryollarını iyileştirdiği, yeni lokomotifler alındığı şeklinde haberler geldi. 'Yeniden başlayabiliriz' diye ziyarette bulundular. Biz de elimizden geleni yapacağız ve yeniden İslamabad-İstanbul trenini çalıştıracağız. Pakistan ve Afganistanlı bakanlar ile İstanbul-İslamabad hattında hizmet veren Gül Treni'nin sefer sayısının ve taşınan yük miktarının arttırılması için yaptığımız toplantıda ülkelerin gerekli çalışmaları yapmaları kararı alındı. Ayrıca, İstanbul-İslamabad arasındaki şu anda 15 gün olan tren gidiş süresinin 11 güne indirilmesini hedefliyoruz.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demiryollarına büyük destek vermesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın demiryoluyla ilgili konularda kendilerinin yanında olması dolayısıyla demiryollarının üvey evlat sınıfından öz evlat sınıfına geçtiğini belirten Karaman, ''Bu da hem bizi sevindiriyor hem de çalışmalarımızın daha da hızlanmasını sağlıyor'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber