Başbakan'ın toplu açılışını yaptığı 112 tesisten Samsun da nasiplendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan 16 milyar TL yatırım bedelli 112 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 tesis 12.12.2012 tarihinde Ankara'da yapılan toplu açılışla hizmete alındı. Bu kapsamda Samsun ilindeki sulama projeleri, otomatik meteorolojik gözlem istasyonları, meteoroloji radarı, Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi ve özel sektör tarafından inşa edilen HES yatırımlarının da açılışı yapıldı.

BAFRA OVASI SAĞ SAHİL SULAMASI 142 BİN 790 DEKAR ARAZİ SULANACAK

Başbakan tarafından Ankara'da açılışı yapılan ve Samsun için büyük önem taşıyan, 270 milyon TL yatırım bedeline sahip Bafra Ovası Sağ Sahil Sulaması inşaatının tamamlanmasıyla, ?Bafra Ovası'nda 142 bin 790 dekar arazi suyla buluşmuş oldu. 12.12.2012'de açılışı yapılan tesislerden Vezirköprü Duruçay Göleti Sulaması ise 7 milyon TL'ye mal oldu. Bu tesis ile de 14 bin 500 dekar tarım alanına sulama suyu sağlayacağını belirtti.

YILLIK 62 MİLYON 768 BİN KİLOWATT SAAT ENERJİ ÜRETİLECEK

50 milyon TL'ye mal olan ve özel sektör tarafından inşa edilen Çarşamba Regülatörü ve HES'in yıllık enerji üretimi ise 62 milyon 768 bin kilowatt saat olacak. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki su havzalarında yaşayan halkın gelirlerinin arttırılmasını ve Karadeniz'e dökülen Kızılırmak ve Yeşilırmak'ta tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin azaltılmasını hedefleyen ?Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi? kapsamında Samsun ilinde de çalışmalar yapıldı. Bu tesislerin yanında Samsun'da yapımı tamamlanan 4 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu ve kuvvetli meteorolojik olayları ve bu olaylar sonucu oluşan tabi afetler öncesi erken uyarı sistemlerinin oluşturulması için dünyada kullanılan en gelişmiş gözlem sistemi olan meteoroloji radarının açılışı da gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber