İstanbul Üniversitesi daha iyi yönetilmeli

Haber Giriş : 14 Aralık 2012 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeryüzü Doktorları'nın kurucusu, YÖK ve Teknokent AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Harun Cansız, İstanbul Üniversitesi'nin rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı. Meslektaşlarında ve kendisinde güçlü bir değişim arzusu meydana geldiği için aday olduğunu ifade eden Cansız, "Bu değişim arzusuyla bir araya gelen yüzlerce meslektaşım benim rektörlük için aday olmamı istedi' dedi. İstanbul Üniversitesi'nin kurumsal yapısında bir değişimin gerekliliğini savunan Cansız, niçin rektörlüğe aday olduğunu anlattı.

REKTÖR KOORDİNATÖR OLMALI

İstanbul Üniversitesi'ni üçüncü üniversite reformunun öncüsü yapmak istediğini kaydeden Cansız, "Üniversitemiz ülke-mizin geçtiği bu tarihsel süreçlerin etkili bir öznesi olsun istiyorum. Ülkemizin hakettiği ufukları yeniden yakalamasında akademik bir öncü olmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Bu sistemde rektörlük yapmaya talip olmadığını kaydeden Cansız, "Ben koordinatör olmak istiyorum. Hep iyi bir doktor ve iyi bir insan olmaya çalıştım. Doktorluğum bana insanları dinlemenin, anlamanın, güleryüzün, paylaşmanın ve şeffaflığın insanı ödüllendiren değerler olduğunu öğretti. "

Rektörlük binasının memurların, bürokrasinin değil öğretim üyelerinin yuvası haline dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Cansız, "Araştırma merkezleri canlansın, fakültelerimiz yerinde yönetimle, üniversitemiz yönetişimle yeşersin bakın neler oluyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber