Tıp Fakültesi'nde özel odalardan 50 lira fark alınmasına tepki

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan hastalardan özel oda ücreti altında günlük 50 lira fark alındığını belirten Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde tüm odaların tek kişilik olduğunu, bunun da özel oda ücreti altında faturalandırıldığını anlatan Ömer Ünsal, "Hastane görevlileri, hasta yakınlarına yatış esnasında bu ücreti belirterek imza almıştır. Sağlık uygulamaları ücretsiz olmasına rağmen SGK'dan 32 lira, hasta yakınlarından da 50 lira günlük ücret alan hastane yönetimine kimse ses çıkartamıyor. Bu parayı ödeyemeyecek durumda olan bir çok kişi var. Hastane yetkilileri, Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre ödeyemeyecek olan kişilerden gelir tespiti yaptırılıp, kaymakamlıktan yazı getirilmesini istiyor" dedi.

Bir hastanın 20 gün kalması durumunda bin lira ücret ödemek zorunda kalacağını anlatan Ünsal, "Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) sözleşmeli sağlık kurumlarının tek kişilik odada hizmet verilmesi durumunda 3 kat ücret alabileceğine hükmediyor. Devlete ait tıp fakülteleri özel hastane mantığıyla çalışmaktadır. Hastanelere devlet tarafından da bir nevi ticarethane olarak bakılmaktadır. Tıp fakültelerinde kaliteli ve ücretsiz hizmet verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Hastaların özel oda talebi yokken, tüm odaların tek kişilik olduğunu ve ücret talep edildiğini kaydeden Ünsal, "Durumu olmayan hasta nerede yatacak ve durumun var mı diye neden sorulmuyor? Bu vatandaşa zulümden başka bir şey değildir. SGK'nın bu konuyu çözüme kavuşturması lazım. Hastanelerimiz birilerinin insafına bırakılmaması lazım"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber