Çanakkale'ye müjde

Çanakkale'de 2 hafta önce yağan yağmurun ardından çamurlu akan içme suları normale döndü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, musluklardan akan suyun içilebilir kaliteye geldiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de yaklaşık 15 gün önce etkili olan sağanak yağışlar esnasında Atikhisar barajının savakları açılmış, barajdan çamurlu olarak gelen su artıtma tesisinde arıtılamadığından musluklardan çamurlu su akmaya başlamıştı. 10 gün önce bir basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşlara, ?Musluklardan akan suyu içmeyin? uyarısı yapmıştı. Arıtma tesisinde uygulanan farklı metotlar ve barajdan gelen su kalitesinin artmasıyla birlikte, şebeke suyunun normale döndüğünü söyleyen Belediye Başkanı Gökhan, suyun içilebileceğini açıkladı. Başkan Gökhan, ?Artık barajdan gelen suyu kalitesi iyileşti. Suyumuz eskiden olduğu gibi içilebilir, rahatlıkla kullanılabilir, hem mikrobiyolojik veriler açısından, hem de içerdiği alüminyum değerleri açısından normale dönmüştür. Şu anda arıtma tesisimizin laboratuarlarında yapılan incelemelerde suyun mikrobiyolojik değerlerinin 1 ve 1'in altında 0,65 gibi oranlarda çıktığını gördük. Bu sevindirici bir durum? dedi.

Başkan Gökhan, yine aynı durumla karşılaşmamak için, barajdan gelen suyun farklı şekilde alınacağını belirterek, ?Baraj dibinde oluşan çamur şebekeye karışmasın diye, artık dipten değil üstten su alacağız. Su azaldıkça suyla birlikte aşağı - yukarı hareket edecek bir sal gibi, yukarıdaki suyu alarak tesiste arıtacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber