Moğollar Bursa'dan mutlu ayrıldı

Moğolistan Kurucu Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, Meclis Başkanı Agipar Bakeı, eski Dışişleri Bakanı TS. Gombosuren, 6. Dünya Moğol Kongresi çerçevesinde geldikleri Bursa'da BUGİAD'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu'nun eşlik ettiği heyet BUGİAD Yönetim Kurulu ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, ?Bir söz vardır. Misafirler 10 rızıkla gelir. Birini kendi yer, götürür; dokuzunu ev sahibine bırakır. Biz de sizlere o nazarla bakıyoruz. İş adamlarınızla beraber bereket getirdiniz.? dedi. BUGİAD'ın çalışmalarını da anlatan Er, çatı kuruluşları TUSKON'un da ülkenin çok büyük iş kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, destek verdikleri kongreyle birlikte Moğolistan'la ilişkilerin gelişeceğini kaydetti. Er ?Kongreyi organize eden üyemiz Çetin Yıldırım Moğolistan'la aramızda köprü olurken, her türlü desteği vermeye hazırız.? diye konuştu.

Moğolistan Kurucu Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, Bursa'da Moğolistan devlet yetkililerinin geniş katılımı ve iş adamlarıyla birlikte Bursalı firmalarla görüşmelerden ortaya çıkacak projeleri, ülkelerine götürmek için Bursa'ya geldiklerini vurguladı. Moğolistan Meclis Başkanı Agipar Bakeı da kendilerini sıcakkanlı şekilde ağırlayan BUGİAD'a şükranlarına sunarak, ?Ülkemizde bir söz vardır. ?Bin kere dinlemek yerine, bir kere gör' Bizler iş adamlarımıza bu kongrede destek vermek için buradayız.? ifadesini kullandı.

Heyete eşlik eden Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu ise Moğolistan yetkililerine kongre için Bursa'yı seçtiklerinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: ?Aynı soydan gelen iki milletin birbirini daha yakından tanıması adına 3 gün boyunca güzel iş birlikleri doğdu. Ülkemizin ihracatının yükselmesinde TUSKON çok büyük pay sahibi. Dünyanın her yerinde önemli işbirlikleri kuruyor. İnşallah bundan sonra da Moğol iş adamları bu heyetlerin içinde olacak. Bursa'mızda genç, yetenekli ve eğitimli insan gücü, mühendislik gücü var. BUGİAD'ın bu gücün dünyaya sunulmasında önemli katkısı var. Moğol heyetinin bu tecrübelerden faydalanmasını umuyoruz.?

Müftüoğlu BUGİAD üyesi ve kongre organizasyonunda büyük emekleri olan Çetin Yıldırım'ın Moğolistan Fahri Konsolosu olmasını kutlayarak, ?Kendisi iki ülke arasında gözümüz, kulağımız ve köprü konumunda olacak.? dedi. Konuşmaların ardından BUGİAD Başkanı Er, Moğolistan Kurucu Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat'a hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber