Elbistan'da kaçak avcı barınakları ateşe verildi

Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Elbistan'da kaçak avlanan avcılara dönük operasyon yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda gizlenmek amacıyla hazırlanmış barınaklar yakıldı.

Elbistan'ın bazı bölgelerinde vatandaşlar tarafından oluşturulan suni göletlerde hileli gümelerle (barınak) kaçak ördek avı yapıldığı ihbarını alan Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, av koruma ve kontrol ekipleri, bölgede bir operasyon düzenledi. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da destek verdiği operasyonda gölet ve su birikintilerini denetleyen ekipler, kaçak avcıların hileli avlanmada kullandıkları çok sayıda gümeyi imha etti.

Yaban ördeklerinin gelmesini sağlamak için kullanılan mühre ve düdükler de gümelerle birlikte yakıldı. Çiftçilerin ürün hasadında kullandıkları bölgede geniş bir alanda oluşan göletçiklere ulaşmak ise kolay olmadı. Ekipler, gölet içerisine ve çevresine yapılmış gümeleri tek tek yaktı. Bazı gümelerin ise evden farksız olması gözlerden kaçmadı. Avcıların gece de avlanabilmek için gümelerin içerisine battaniye, yatak, yorgan ve gıda maddeleri bıraktığı belirlendi.

Gümelerin imhası sırasında açıklama yapan Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, merkez av komisyonunca belirlenenlerin dışında gümelerin kurulamayacağını belirtiler. Bölgede kurulan gümelerin tamamının kaçak olduğunu ve kaçak avlanmada kullanıldığını kaydeden yetkililer, av komisyonu kararlarına göre sulak sahalarda; saz, kamış, diken, ot, çuval vb. şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç, özel mülkiyetteki araziler de dâhil, her türlü üstü kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulmaz ve buralarda avlanılamayacağını hatırlattı.

Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, ?Tespit edilen gümeler yakılarak imha ediliyor. Avcılarımızdan, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda gerekli hassasiyeti göstererek gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumaları beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber