Hacı Bayram-ı Veli'nin tasavvuf dünyasındaki yeri sempozyumda ele alındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kadınları Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu'nda Hacı Bayram-ı Veli'nin manevi kimliği ve tasavvuf dünyasındaki yeri ele alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi M Salonu'nda devam eden sempozyumu, akademisyenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Sempozyumun son gününde düzenlenen oturumların ilki Prof. Dr. Mehmet Demirci başkanlığında yapıldı. Oturumda Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, 'Bayramilik ve Osmanlı Tasavvuf Tarihindeki Yeri' konulu bir tebliğ sunarken, Prof. Dr. Ömür Ceylan, 'İki Zaman Arasında: Klasik Şerhlerinden Hareketle Hacı Bayram-ı Veli'yi Yeniden Okuma Denemesi' adlı bildirisi hakkında bilgi verdi. Din Kültürü Öğretmeni Serap Kılıç ise 'Yazıyı Sineye Nakşeden Bir Veli: Hacı Bayram Veli' konulu tebliğini sundu.

Prof. Dr. Mehmet Münir Atalar başkanlığında düzenlenen günün ikinci oturumunda ise Yrd. Doç. Dr. Semih Ceyhan, 'Bayramiyye Meşayihi'nden Bahaeddinzade Muhyiddin Mehmet Efendi ve Vahdet-i Vücud Risalesi' konulu tebliğini sundu. Prof. Dr. İsa Yüceer ise 'Hacı Bayram-ı Veli'nin Manevi Kimliği' adlı tebliğinde, Hacı Bayram-ı Veli'nin bir gönül insanı olduğunu belirterek, Hacı Bayram-ı Veli'nin değerli bir kişiliği olduğunu ve bu değerin korunması gerektiğini söyledi.

Asistan Prof. Mohammed Rustom ise 'Aşkın Suyu ve Ateşi' konulu tebliğinde Mevlana ve Hacı Bayram-ı Veli'nin aşk konusundaki düşünceleri ve sözleri üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber