Erdoğan'dan Konya'da önemli mesajlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlıyor. Mevlana meydanında Konyalılara seslenen Başbakan Erdoğan Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı olmak üzere kente kazandırılan 735 milyon liralık yatırımların toplu açılışını yaptı.

Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile milletvekilleri eşlik etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

-Bugün burada Konyada tarihi bir gün yaşanıyor. Bu soğuk havada bizleri yanlız bırakmayarak hınca hınç dolduran tüm konyalılara teşekkür ediyorum.

-Tüm hizmet ve yatırımların konyaya hayırlı olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum

-konya yedi buçuk asır önce olduğu gibi yine merkez haline geldi. Konya Selçuklu da olduğu gibi barışın ve huzurun konumuna yükseldi. Bu başarı bizim için iftihardır.

- bu şehrinin öncülerini iftiharla anıyoruz. bizi her zaman destekleyen ve bizim yanımızda olan konyaya hizmet etmek bizim için şereftir.

- 10 milyar liralık yatırım yaptık Konya'ya. Konya'yı adeta ilim merkezi olduğu gibi biz güncelledik. Konyaya 10 yıl içinde 3 üniversite kazandırdık

-Biz Konyayı aldığımızda 711 kilometre yol inşa ettik. Konya da yollarıyla konutlarıyla hastaneleriyle ve adelet saraylarıyla, ticaretiyle konyayı adeta yeniden baştan oluşturduk.

Konyanın asırlardır hayalini kurduğu projenin açılışını yapıyoruz. Mavi Tünel ve bağbaşı barajını açıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Konyanın su projesini tozlu raflarda bulduk.

-Konya ovası projesini yeniden ele aldık. Çalışmalara hız verdik. Su kaynakları son derce kısıtlı olan bir ilimiz. Yaklaşık 200 yıl önce bu susuzluğu gidermek için çalışma başladı ancak başarısız olundu. Ama bunlar sonuçsuz kaldı. Abdulhamit döneminde de başarılı olunamadı. Biz 2004 yılında yeniden ele aldık bu projeyi. Mavi Tünel ve Bağbaşı 217 milyon dolara ihale ettik. Biz bunu yarı maliyetine yaptık. Daha kısa sürede işi tamamladık.

Mavi Tünel'den 414 milyon metre küp su aktarılacak. Konyanın tüm su ihtiyaçlarında kullanılacak. Konyanın hasreti tünel ve barajla bitmiyor. Tamamlanan projler dışında diğer çalışmalar devam ediyor.

Hükümet olarak şu ana kadar 10 bütçe hazırladık, 10 bütçeyi de başarı ile uyguladık.

Bizden önceki hükümetlerin bize bıraktığı 13.5 katrilyon liralık memur borcunu biz ödedik. Memurdan kesilen konut edindirme yardımını da biz ödedik. 3.5 katrilyon lirayı da hak sahiplerine biz ödedik. Bunlar MHP, CHP, ANAP'tan bize kaldı. Batan kamu bankalarından 16 milyar lira kar elde ettik. 16 milyar lira da vergi aldık. Önceki hükümetlerden kalan 23.5 milyar dolarlık borcu ödeyerek 860 milyon dolar borca indirdik. Şimdi de biz IMF'e 5 milyar dolar borç verceğizi. 23 milyar dolarla aldığımız Merkez Bankası'nda şu anda 119 milyar dolar para var.

1071'de Selçuklu ne durumda ise Türkiye de 2071'de dünyada aynı güçte olacak. Belki biz göremeyeceğiz, gençler sizlere sesleniyorum, evleneceksiniz, İnşallah 1071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir yere yerleştireceksiniz.

Biz insanı hedef alan bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizim medeniyetimizde önce devlet yok, insan var. Avrupa'da tarihin en büyük işsizlik rakamları açıklanırken biz en düşük seviyelere ulaşma çabasındayız. İngiltere'de okul harçları 3 misli artırılırken biz okul harçlarını kaldırdık. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için kararımızdan hiç taviz vermeden sürdüreceğiz. 2023 hedeflerini tutturarak Türkiye'yi ilk on ülke arasına ulaştıracağız.

Türkiye darbelerle en büyük darbeyi ekonomide yaşadı. 27 Nisan bildirisi ile 2 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı. 28 Şubat dönemi ile Konya gibi birçok ilimiz büyük sıkıntılar yaşadı.

Tek isteğim var, ne olur birbirimizi çok sevelim, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere prim vermeyelim. Bizim bu ülkede yapacağımız çok iş var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber