Dayağın altından 'Hamili kart' çıktı

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukları döven kadınların çalıştığı şirketin, eski bakan Akşit'in akrabasına ait olduğu, görevden alınan Sosyal Hizmet Müdürü Güler'in de AK Partili vekilin aracılığıyla göreve geldiği ileri sürüldü

Türkiye'yi öfkelendiren Malatya Çocuk Yuvası'ndaki dayak olayının ardından bu yuvayla ilgili müthiş iddialar ortaya çıktı. ANAVATAN Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yapan kişinin hiçbir gerekçe gösterilmeden bir süre önce sürüldüğünü, yerine, AK Parti Malatya Milletvekili Ali Başkurt'un kirvesi olan Yakup Güler'in getirildiğini ileri sürdü. Sarıbaş, Güler'in göreve gelmesinin ardından Çocuk Esirgeme Müdürlüğü'nün, çocuk ve kadından sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit'in akrabasına ait bir şirketten hizmet almaya başladığını iddia etti. Şirketin, bir partinin kadın kollarında yer alan 43 kadını işe aldığını ileri sürdü.

AKŞİT'TEN SERT CEVAP
AK Partili Başkurt, Güler'le ilgili şu bilgiyi verdi: "Sadece ben değil, tüm milletvekilleri referans oldu. Kötülüğü yapan da o değil. 'Bunu kim yaptıysa babamın oğlu da olsa hemen yakasına yapışın' dedim. Kirvesi falan değilim." Güldal Akşit ise Sarıbaş'ın iddialarına sert cevap verdi: "43 kadını işe alan şirketle uzaktan yakından ilgim yok."

İHBAR YAĞIYOR
Malatya'da yuvadaki dayak olayının ardından Türkiye'nin her yerinden, yuvalarla ilgili ihbarlar yağmaya başladı. Hem yuvada büyüyenler, hem de çocukları yuvada olanlar, tanık oldukları ya da duydukları dayak olaylarını yetkililere bildirdiler.

MANGALLI İŞKENCE
Vatandaşlardan biri Malatya Çocuk Yuvası'yla ilgili şu şikayeti iletti: "Yuva bahçesinde mangal ziyafetleri düzenleniyor. Mangal dumanları çevreye yayılıyor. İşin en acı tarafı, çocukların parmaklıklı pencereden bu ziyafeti seyretmekle yetinmeleri." Bu arada, Devlet Bakanı Çubukçu bugün Türkiye'ye dönecek.

21 çocukta dayak izi tespit edildi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ve bir grup AK Partili milletvekili, Malatya Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu, çocuklarla ilgilendi. Akdağ'ın yurda giriş ve çıkışı sırasında vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş, yuvanın yakınındaki binanın çatısından kiremit fırlattı. Bu arada, yuvadaki 44 çocuk dün muayene edildi. Çocuklardan 21'inde darp ve yara izi tespit edildi. Bazı yaraların yeni olduğu görüldü.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber