Düşünme becerileri dersiyle ufukları açılıyor

Bursa Özel Nilüfer Yıldırım İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine yönelik ?düşünme becerileri dersi' uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haftada iki saat yapılan ders, serbest etkinlik faaliyeti kapsamında sınıf öğretmeni ve okul rehberlik öğretmeni işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler, Türkçe, matematik, sosyal ve fen gibi ana dersleri eğlenceli setle bütünleştirerek hem eğleniyor, hem de farklı çözüm yollarıyla başarılarını arttırıyor.

Okulun rehber öğretmeni Ayşe Işık çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi: ?Düşünce becerileri dersiyle, öğrencilerimizin zekâ gelişimlerinin yanı sıra, kişisel gelişimlerini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Farklı düşünme nesneler arasındaki bağlantıları kendine özgü yollardan giderek bulmaktır. Bu sayede öğrencilerimizin sorunları çözerek zekâ gelişimlerini artırmak; diğer yandan kendi özgünlüğünü keşfederek bireysel farkındalığını kanıtlamak istiyoruz. 9 kitapçık ve 7 oyun aracından oluşan bu set ayrıca öğrencilerimizin mimari ve tasarım yönü, mekânsal algı ile üç boyutlu çalışma yönü, ipuçlarından hareketle sorunlara çözüm bulma yöntemleri, matematiksel becerilerini artırma ve Türkçe dersi kapsamında hikâye, şiir ve yazı yazma yönlerine de geliştirmektedir. Öğrencilerimiz bilimsel sürece eğlenerek ilerlerken; biz öğretmenlerde yeni sistemde yenilik üretmenin mutluluğunu yaşamaktayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber