Bozok Üniversitesi öğrencilerine 'Akademik Gelişim Platformu' sertifikası

Yozgat 'Bozok Üniversitesi Altın Nesil Topluluğu' öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Kampüs Akademi Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen ?Akademik Gelişim Platformu' Semineri'ne katılarak sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi konferans salonunda düzenlenen 'Akademik Gelişim Semineri'ne Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kadir Demircan, Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yüksel Nizamoğlu, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'den üniversite öğrenciler katıldı.

Seminerde, üniversite öğrencilerine bilimsel çalışma yöntemi, akademisyenlik, yurt içi-yurtdışı burs imkanları, proje çevrimi ve proje destekleri konularında bilgi verildi ve ödüllü proje yarışmaları düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, gençlerin fikirleriyle projeleriyle ön plana çıkmları gerektiğini söyledi. Özkanca, "Biz istiyoruz ki siz gençlerin ülkemizdeki araştırma, geliştirme yapan toplam lisans sayısına baktığımızda Avrupa'dan Amerika'ya kadar, Japonya'dan Kore'ye kadar birçok ülkeden geriyiz." diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Altın Nesil Topluluğu Temsilcisi Nihat Güleç, yaptığı açıklamada Kayseri'de üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Güleç, "Bizler Altın Nesil Topluluğu olarak zaman zaman üyelerimize yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Kampüs Akademi Derneği tarafından Kayseri'de ?Akadamik gelişim Platformu' semineri düzenlendi. Bizde katılarak sertifikalarımızı aldık. Burada amaç öğrencilerin yeni fikirler üreterek farklı projeleri ortaya koymasıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerinden Akademik Gelişim Platformu'nun (AGEP) proje yarışmasına öğrencileri katılımı teşvik edildi. Bu proje yarışması ile ülkemizde yeni fikirler artık kaybolamayıp hayat geçirilecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber