Mersin'de 10 bin şişe sahte içki, 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de yapılan operasyonda, yılbaşında piyasaya sürüleceği öğrenilen 10 bin şişe sahte içki ile 200 bin paket kaçak sigara ve 23 ton çay ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu, bir kamyonda yüklü bulunan konteynırda 10 bin şişe sahte içki ile çok sayıda bandrol ele geçirdi. Sahte içkilerin yılbaşından önce yurt içinde piyasaya sürüleceği öğrenilirken içinde insan sağlığını tehlikeye atacak maddelerin bulunduğu ifade edildi.

Ekipler bir başka operasyonda ise Şırnak plakalı bir TIR'ı D-400 karayolu Mersin girişinde durdurdu. Yapılan aramada, TIR'ın zula tabir edilen bölümüne gizlenmiş 50 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların Bulgaristan'dan Türkiye'ye sokulduğu kaydedildi. Bu sayı ile birlikte ekiplerin son bir haftada yaptıkları çalışmalar sonucu yakalanan kaçak sigara sayısın 200 bin pakete ulaştığı ifade edildi.

Öte yandan ekipler bir depoda yaptıkları aramalarda ise 23 ton kaçak çay ele geçirdi. Operasyonlarda 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber