'Kızlar okula' erkek çocuklarına da yaradı

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında kız çocuklarının yanı sıra 57 bin erkek çocuğu da okullu oldu.Hatay'da incelemelerde bulunan UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mc Loughney, 17 haziran 2003'de Van'da başlatılan ve Güneydoğu'da 10 ili kapsayan kampanyada 120 bin kız çocuğunun okula gitmesinin sağlandığını açıkladı.

Kız çocuklarının yanında 57 bin erkek çocuğun da eğitime kazandırıldığını belirten Mc Loughney, 2007 yılında okula gitmeyen hiçbir çocuk kalmamasını hedeflediklerini söyledi.Mc Loughney, Türkiye'de, erkek ve kız çocuklarının okullaşma oranı arasındaki farkı kapatmak için yaklaşık 350 bin kız çocuğunun daha okullara kaydedilmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanya için her yıl 700 bin dolar bütçe ayrılıyor

Ailelerin ikna edilmesi ve kampanyanın sağlıklı yürütülmesi konusunda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere, muhtarlar, imamlar ve medyanın önemli rol oynadığını belirten Mc Loughney, ''dünyanın hiçbir ülkesinde böyle anlamlı bir dayanışma sergilendiğini görmedim'' dedi.

Program için her yıl 700 bin dolar bütçe ayırdıklarını da ifade eden Mc Loughney, kampanyanın başarılı olmasında sivil toplum kuruluşlarının (STK) çabalarının da önemli olduğunu söyledi. Mc Loughney, "başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, İçişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) ekip çalışması sayesinde önemli başarılar sağlandı'' ifadelerini de kullandı. Mc Loughney, hükümetin, eğitime destek sağlayan kişi ve kuruluşların bağışlarına karşılık sunduğu yüzde 100 vergi muafiyetinin de özendirici olduğunu vurguladı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber