Eğitim fakültesi öğretim üyeleri arasında kavga

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarımızı emanet edeceğimiz öğretmenlerin yetiştiği A.Ü. Eğitim Fakültesi'nde Yrd. Doç. Dr. A.A.'nın bazı öğretim görevlileriyle iddiaya göre 2 ayrı tarihte yumruk yumruğa kavga ettiği belirtiliyor. Son kavgada oda basıp bilgisayar parçalandı

Akdeniz Manşet Gazetesinde yer alan habere göre; İhbar içeren 2 elektronik posta ile ortaya çıkan iddialara göre; Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 2012 yılı içerisinde bazısı skandal olarak nitelendirilebilecek 4 olay yaşandı. Buna rağmen üniversite ve fakülte yönetimi iddia o ki çarpıcı bir adım atmadı, kişiye sadece uyarı cezası verdi. 13 Kasım 2012 tarihinde Yrd. Doç. Dr. A.A.'ın Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanının odasını basıp boğazını sıktığı, Y.'nin bilgisayarını parçalayıp odasını dağıttığı, olayın görgü tanıkları ve kamera kayıtlarıyla tespit edildiği, olayın şikayet sonrası savcılığa yansıdığı iddia ediliyor. Üniversitenin özel güvenlik biriminin ve polislerin eğitim fakültesine gelerek tutanak yazdığı öğrenildi.

Olaylar savcılığa yansıdı

4 olay da çeşitli iddialar ile itham edilen A.A. ise 12 Aralık akşamı kendisini cep telefonundan arayarak yaptığımız telefon görüşmesinde iddiaları doğrulayarak ?Herkes suçlanabilir ben bir yorum yapmıyorum. Olaylar şu an savcılıktadır. Savcılıkta soruşturması devam eden konularla ilgili konuşmak istemiyorum? dedi. Yrd. Doç. Dr. A.A. Mayıs 2012'de de Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölüm Toplantısında, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. H.D. ve Öğrt. Gör. O. A.'a da sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu öne sürülüyor. Bu olayında; olayın görgü tanıkları ve kamera kayıtlarıyla tespit edildiği, öğretim üyelerinin şikâyetleriyle savcılığa yansıdığı öğrenildi.

Kamera kayıtlarıyla tespit edildi

İddiaları yönelttiğimiz öğretim görevlilerinden A., ?Ben devlet memuruyum konuyla ilgili konuşmak istemiyorum? derken cep telefonundan aranan D.'ya ise ulaşılamadı. Olayların görgü tanığı olan C.S. isimli kişi de açıklama yapmayacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber