Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesi devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, 'Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi' kurulum projesinin devam ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Uçar, inşaatı devam eden Yozgat Yenilikçilik Merkezi'nin teknik destek hizmetleri projesinde danışmanlık hizmeti sunacak İsveçli takım lideri Leif Graham ile yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nu makamında kabul etti. Uçar, burada yaptığı açıklamada, Bozok Teknopark'ın kuruluşuna ilişkin başvurularının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda işlemde olduğunu belirtti. Rektör Uçar, "Teknopark başvurusunun kabul edilmesi halinde teknopark olarak kullanılacak olan ve kapalı alanı bin 890 metrekare olacak binada, girişimcilerin Ar-Ge ve yenilik projeleri geliştirmeleri için 15 adet işlik bulunacak. Temeli geçtiğimiz aylarda atılan Yozgat Yenilikçilik Merkezi'nin Temmuz 2013'de tamamlanması planlanıyor. Merkezin kurumsal kapasitesinin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar ise 20 Kasım'da üniversitemizde yapılan toplantı ile başladı. Çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise Ar-Ge, Yenilikçilik, Teknoloji ve Bilgi Teknolojileri Altyapısının Geliştirilmesi kapsamında Kayseri-Yozgat, Gaziantep ve Elazığ Teknoparkları'nın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesinin planlandığını kaydetti. Çolakoğlu, "Desteklenmesine karar verilen projelerden Kayseri-Yozgat ve Elazığ Projeleri başladı. Gaziantep Projesi'nin ise ihale süreci devam ediyor. Her bir proje bina inşaatı, binanın tefrişi ve donanımı, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi alt projelerinden oluşmaktadır. Kayseri'de bulunan Erciyes Teknopark'ın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesini ve Yozgat'ta Yenilik Merkezi kurulmasını hedefleyen projenin teknik destek bölümünün toplam bütçesi bir milyon 205 bin 500 euro. Yozgat'ta durum tespiti ve ihtiyaç analizi yapacağız, müteşebbislere ve girişimcilere eğitim vereceğiz." diye ifade etti.

Heyet daha sonra Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam ve Yozgat Valiliği Avrupa Birliği Bürosu'nu ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber