Okul servisi şarampole uçtu: 25 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta öğrenci ve öğretmenleri taşıyan servis minibüsü, buzlanmanın etkisiyle şarampole uçtu. Kazada 25 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Sivas'tan aldığı Pamukpınar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Yıldızeli ilçesine giden N.T. (55) yönetimindeki 58 YA 979 plakalı servis minibüsü, Sivas-Ankara karayolunun 25. kilometresinde yoldan çıkarak şarampole uçtu. Kazanın ardından çok sayıda ambulans, sivil savunma ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla ambulanslara taşınan yaralılar, Sivas Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın ardından olay yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, kazayla ilgili bilgi aldı.

Vali Zübeyir Kemelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Sivas istikametinden Yıldızeli yönüne gelen araç buzlanmanın etkisiyle kaza yapmış. Otobüste bulunanların çoğu öğrenci. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Tam yaralı sayısını şu anda bilmiyoruz. Kazada şu anda can kaybı yok? dedi.

Geçtiğimiz günlerde de aynı yere yakın bir bölgede bir kazanın daha meydana geldiğini hatırlatan gazetecilere Vali Kemelek, buzlanmanın etkili olduğu saatlere denk geldiği için bu tür kazaların meydana geldiğini söyledi.

Minibüste bulunan bir öğrenci ise kaza anında yaşadıklarını anlatarak, ?Otobüs kaydı. İlk önce bariyere çarptık, daha sonra yuvarlandık? dedi. Devrilen minibüste öğrencilerin kahvaltı için aldıkları simitlerin yere saçılması dikkat çekerken, hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kimliği öğrenilen yaralıların isimleri ise F.K. (32), A.G. (26), S.Y. (33), D.Y. (14), A.R.K. (14), S.B.A. (14), E.M.Y. (15), M.C.Ö. (15)" olarak açıklandı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber