Mersinliler ikinci üniversite istiyor

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu Dönem Sözcüsü Adem Şimşek, Mersin'in ikinci devlet üniversitesini hak ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin yeni yatırım ve istihdama olan etkisi ile bulunduğu şehrin ekonomisine ve sosyal refahına katkıda bulunduğunu kaydeden Şimşek, bilgi üretmeye odaklanmış bir üniversitenin içinde bulunduğu toplumu iyiye ve güzele götüren bir lokomotif görevi yapacağını vurguladı. Şimşek, "Mersin'in her coğrafi bölgeden yoğun göç alması ve çok kültürlü sosyal yapıya sahip olması nedeniyle, kentlilik bilincinin ve birlikte yaşama kültürünün oluşmasına olumlu katkıda bulunacağını düşündüğümüz ikinci bir devlet üniversitesinin gerekliliğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Stratejik bir yerde bulunan Mersin'in orta doğunun ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Şimşek şöyle devam etti: Birçok ilimizde birden çok üniversite var. Mersin; nüfusu, iklimi, ulaşım imkânları ve üniversiteye tahsis edilebilecek farklı yerlerde yüzlerce dönüm arazinin bulunması bakımlarından da ikinci üniversiteyi hak etmiştir. Zira il nüfusu bizden az olan; Kocaeli, Kayseri ve Erzurum'da ikinci üniversitenin açılmış olması ülkemiz adına sevindirici gelişmeler. Ancak bu konuda Mersin'in dışarıda bırakılmasını da eksiklik olarak görmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber