Gaziantep Valiliği: Terör mağdurunun tazminat bedeli 3 bin 6 TL 72 kuruş

Gaziantep Valiliği, 21 Ağustos günü 9 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısında yaralanan bir kamu görevlisinin terör tazminatının 6 TL 72 kuruş olarak belirlendiğine yönelik haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tazminatın 3 bin 6 TL 72 kuruş olduğu bildiren valilik, "Haberde belirtilen 6 lira 72 kuruş gibi bir rakam ve tazminat belirlenmesi söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Açıklamda, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zarar Tespit Komisyon Başkanlığı'nca olaya ilişkin elde edilen her türlü adli, idari, teknik ve sıhhi rapor, belge ve bilgiler ışığında, olaydan zarar görenlerin bu zararlarının en iyi şekilde giderilmesine hassasiyet gösterildiği bildirildi. Habere konu olan kişinin tazminat bedeliyle ilgili hesaplamanın da aktarıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Yürürlükte bulunan memur maaş katsayısı ile gösterge rakamının çarpımı neticesinde 501,123 TL bulunmaktadır. Bu rakamın komisyon tarafından yönetmeliğin en üst sınırı olan 6 katı olarak takdir edilmesiyle, 3 bin 6 TL 72 kuruş tazminata karar verilmiştir. Haberde belirtilen 6 lira 72 kuruş gibi bir rakam ve tazminat belirlenmesi söz konusu değildir. Bir örneği gazetede yayımlanan Komisyon Başkanlığı'nın 22.11.2012 tarih ve 83 sayılı yazısı, (S.Ö) adlı vatandaşımıza yapılan 3 bin liralık tazminat ödemesinden arta kalan bakiyenin teslim edilmesi, aynı zamanda Komisyon Başkanlığı'nca tanzim edilen 06.11.2012 tarihli 'sulhname'nin imzalanması için yapılmış bir tebligat ve davetiyedir. Vatandaşımızın konuyla ilgili olarak yargı mercilerine başvuru hakkı da açıktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber