Tütüncü: Muhtarlar, postacı durumuna düştü

Türkiye Muhtarlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hasan Tütüncü, apartman sahiplerinin ikamet değişikliklerini her ay muhtarlara bildirme zorunluğu kuralına uymadığını belirterek, "Hafta'da üç adres değiştiren kötü niyetli kişilere gelen tebligatlar muhtarlara geliyor. Muhtarlar postacı durumuna düştü." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Muhtarlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hasan Tütüncü yaptığı açıklamada, nüfus kanununa göre, apartman sahiplerinin dairelerindeki ikamet değişikliklerini muhtarlara her ay düzenli olarak bildirme zorunluluğu olduğunu söyledi. Bu kuralın apartman sahipleri tarafından yerine getirilmediğini öne süren Tütüncü, "Bir vatandaş nüfus müdürlüğüne giderek beyana dayalı olarak bir haftada üç adres değişikliği yapabiliyor. Kötü niyetli olan bu kişi daha sonra bankadan kredi çekiyor ve icralık oluyor. İcra tebligatları, adres bulunamadığı için muhtarlara gönderiliyor. Muhtarlar postacı durumuna düştü." dedi.

İkametgah işlemleri konusunda daha önceden muhtarların etkin bir görev üstlendiğini söyleyen Tütüncü, "Daha önceden muhtarlar kendi sorumlu olduğu mahallelerde oturan kişilerin resimli dosyalarını tutuyorlardı. Bu görev muhtarlardan alınarak nüfus müdürlüklerine verildi. Bu işlem sonrası ikamet adresi bildirme konusunda bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Kötü niyetli kişiler bu boşluğu kullanabiliyor. Polis ikamet konusunda muhtarlara adres kontrolü görevi veriyor. Muhtarlar ne yapacağını şaşırmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber