Yurtlardaki şiddete Başbakanın çözümü

Haber Giriş : 29 Ekim 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, çocuk esirgeme yurtlarında kız ile erkek çocukların birbirlerinden ayrılacağını söyledi. Erdoğan, kız yurtlarına erkek görevli verilmemesi gerektiğini de belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sosyal hizmetlerle ilgili köklü değişikliklerin yapılacağını açıkladı. Yeni Sosyal Hizmetler Yasası'nın hazır olduğunu belirten Erdoğan, çocuk yurtlarında kız ile erkeklerin ayrılacağını, kız yurtlarına erkek görevli verilmeyeceğini belirtti.

Erdoğan, Londra dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocukların kötü muamele görmelerine ilişkin sorular üzerine, ?Bu müessese çökmüştür. Yeni Sosyal Hizmetler yasası hazır, Başbakanlık'ta sivil toplum örgütleriyle görüşüyoruz' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: ?Çok açık söylüyorum, kız ve erkek çocukların bir evde kalmaları mümkün değil. Kızların kaldığı çocuk esirgeme yurtlarında asla erkek öğretmen, müdür olamayacak. Malatya'dakilerden daha büyük yaşlardaki kız öğrencilerin erkek öğretmenleri olabiliyor. Her türlü şey olabiliyor. Benim bildiğim, gördüğüm şeyler var.'

Erdoğan, Malatya'da suçlanan görevliler için parti teşkilatı ve milletvekili referansı olduğunu hatırlatılınca, ?Kimin refere ettiğine bakmayız. Bu arkadaşla çalışmayacağız. Suçun karşılığı neyse, bedelini öder.'

Erdoğan, iktidarlarınca yapılan atamaların muhalefet tarafından ?kadrolaşma' olarak eleştirilmesinden yakındı.

AB KAPATTIRABİLİR

Diğer taraftan, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde Türkiye'nin önüne çıkarılacak koşullardan biri de yetimhanelerin kapatılması ve yetiştirme yurtlarındaki çocuk sayısının azaltılması olabilir. AB, üyelik görüşmeleri sırasında Bulgaristan'dan yetiştirme yurtlarındaki çocuk sayısını azaltmasını istedi. Romanya'ya ise 100 bin çocuğun barındığı tüm yetimhanelerini 2006'ya kadar kapatma koşulu koydu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber