Bayan güvenlikçiler iş bulamamaktan şikayetçi

Malatya'da bayan güvenlikçiler, iş bulamamaktan yakındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gördükleri eğitimin ardından güvenlik görevlisi olan Özlem Özkurt ile Seher Gök, iş imkanının fazla olmasına rağmen iş bulamadıklarını savundu.

2 yıldır güvenlik görevlisi olarak çeşitli işlerde çalıştığını kaydeden evli ve 1 çocuk annesi Özlem Özkurt, iş müracaatlarında bulunduklarını ancak genelde açıkta kaldıklarını belirtti.

Erkek güvenlik görevlilerinin şirketler ve işverenler tarafından daha çok tercih edildiğini söyleyen Özkurt, "İş başvurusunda bulunuyoruz ama daha çok torpili olanlar bir yerlere yerleşiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında eksiklikler var. Buralardan iş talep ediyoruz. Malatya'da birçok bayan güvenlik görevlisi işsiz. Genellikle erkek güvenlik görevlileri tercih ediliyor. Bayan güvenlik görevlilerinin de değerlendirilmesini istiyoruz" görüşünü savundu.

Üniversite öğrencisi olan ve aynı zamanda güvenlik görevlisi olarak kendisine verilen işlerde görev alan Seher Gök ise, bayan güvenlik görevlilerinin birçoğunun işsiz olduğunu, iş konusunda bayanlara da öncelik tanınmasını beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber