İki kişiyi öldüren alkol bağımlısına iki kez müebbet

Sakarya'da dedikodu yüzünden babasının amcası ile ortağını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan alkol bağımlısı sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi Girne Caddesi'nde 16 Nisan'da bir ihaleyle ilgili dedikodu yaptığını ileri sürdüğü babasının amcası Kenan Acar (46) ile ortağı Arif Pistil'i (33) çağırdığı buluşma yerinde cip içinde tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen F. A'nın (29) yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanık F.A., avukatı, öldürülenlerin yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık avukatı Emre Angın, müvekkilinin maktul Kenan Acar'ın olay günü Arif Pistil ile beraber olduğunu bilmeden telefonla randevulaştığını öne sürerek, "Arif ile müvekkilim arasında bir husumet yoktur. Müvekkilimin maktul ile bir ortaklığı yoktur. Maktul ile ortak olan babasıdır. Bu sebeple aralarında bir husumet bulunmamaktadır. Maktul Kenan ile müvekkilim aynı sitede oturmaktadır. Kendisinin giriş saatini bilmektedir. Tasarlama olsaydı başka türlü olması gerekirdi. Olayda tahammüd olmadığı açıktır. Arif yönünden ise kastın Kenan'ı vurmak olduğundan olası kasıtla Arif'in öldürüldüğünü düşünüyoruz. Buna göre karar verilmesini istiyoruz." dedi.

Sanık F.A. ise son savunmasında olaya sebebiyet verdiği için üzgün ve pişman olduğunu söyledi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, F.A.'yı Acar ve Pistil'i kasten öldürmek suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

CİNAYET İŞLEMEYİ GEREKTİRECEK BİR HUSUMET OLMADIĞI HALDE ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Beşköprü Mahallesi'ndeki olayda, Kenan Acar ve Arif Pistil, cip içinde tabancayla vurularak öldürülmüştü. Cinayet şüphelisi F.A., ticari taksiyle kaçarken polis tarafından yakalanmıştı. F.A. hakkında hazırlanan iddianamede, alkol tedavisi gören şüphelinin cinayet işlemeyi gerektirecek bir husumet olmadığı halde alkol bağımlısı olmasının da yarattığı zihin karışıklığı ile maktulleri öldürdüğü öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber