Başkanların çöp polemiği sürüyor

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu arasında Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımıyla ilgili başlayan sözlü polemik devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Katı Atık Birliği tarafından Görele'nin Çavuşlu beldesine katı atık bertaraf tesisi yapılmasına karşı çıkan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, tesisin yapılmasından yana çalışmalarını sürdüren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, yaptığı azılı açıklamada; ?Katı Atık Birliği tarafından yapılmakta olan çöp tesisi konusunda yaşananlar, kendine layık görmediklerini başkalarına layık gören bir zihniyetin yansımalarıdır. Giresun sanayi bölgesinde katı atık tesisi konusunda kamulaştırma kararları alınmış, ön ÇED raporu hazırlanmış, imar planına katı atık bertaraf tesisi olarak işlenmiş 100 dönüm olanı iptal edenler, 'Çavuşlu'ya nükleer tesis mi yapılıyor' ifadelerini kullanıyor. Bizde hakkımızı aradığımızda Donkişot yakıştırması yaparak, sinsi davranmak ve şov yapmakla itham ediyorlar. Daha da ileri gidip Giresun'un en güzide ilçesi Görele'ye, Giresun'un havası kirli Trabzon'a bağlanın diyorlar? dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu Giresun Kalesi'ne cami projesine yönelik açıklamalarından dolayı eleştiren Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu; şunları söyledi: ?Sayın Aksu, Kale'ye cami yapımıyla ilgili değerlendirmesi nasıl bir niyeti olduğunun açık ifadesidir. 5 dönemde belediye başkanı olsalar bu niyetle cami yapamazlar. Ama Giresun halkı zamanı gelince gerekeni yapacaktır. Bunlar proje üretmesini bilmiyor. Atapark'ı park diye başladılar meydan yaptılar. Ancak bilmeden istemeden yaptılar. Park düzenlemesi diye başladılar bir de baktılar meydan olmuş. Gözleriyle düşünüyorlar. Proje yapmasını bilselerdi. Biz burayı düzenleyelim, bir meydan yapalım, Giresun'un en önemli sorunu olan otopark sorunu olan altını otopark yaparak bir nebze olsun çözelim derlerdi. İşte böyle bir beceriyle cami diye başlar mescid olarak tamamlarlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber