Şeb-i Arus için Çanakkale'de buluşulacak

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenecek Şeb-i Arus programına, Balkan coğrafyasından çok sayıda bakan ve milletvekili de katılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlana'nın vefatının 739. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenecek ?Balkan Coğrafyası Çanakkale'de Buluşuyor? adlı programın hazırlıkları devam ediyor. Yerli, yabancı ve akraba topluluklar başta olmak üzere bini aşkın misafir davet edildi.

Hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bulunacağı programa Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Sırbistan Milletvekili Enis Imamovic, Sırbistan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Davut Nuriler, Kırım Tatar Millî Meclis Başkanı Mustafa Abdülmecit Kırımoğlu, Dr. Şenel Kahir, Genç Makedonyalılar Lideri Veysel Saraç, Yunanistan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Pasok Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Radikal Sol İttifak İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek Kozlukebir, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Başkanı Ahmet Doğan, Hasan Eminovic, Kosova milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, Kosova İslâm Birliği Başkanı Naim Ternava, Birlik Basın ve Neşriyat Müdürü Ahmet Sadriu, Başdanışman Vedat Sahiti ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek katılacak. Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun takip edeceği program, 22 Aralık 2012 Cumartesi günü Gelibolu Mevlevihanesi'nde düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber