Şehit aileleri ve gaziler, öğrencilerle buluştu

Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in talimatı ile Bolu'da ikamet eden gazilerin motivasyonunu arttırmak, onların örnek hayatlarını öğrencilere aktarmak için başlatılan, "Gazilerimizin Örnek Hayatı" projesi kapsamında şehit aileleri ve gaziler öğrencilerle buluşturuluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazilik ve şehitlik gibi yüce makamların öğrencilere anlatılmasını da amaçlayan proje kapsamında Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Vali İbrahim Özçimen, Vali Yardımcısı Barış Aktan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kenan Kuş, öğretmenler, öğrenciler ile gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Gazilerin ve şehit annesinin konuşmasından dolayı duygulu anlar yaşayan Vali İbrahim Özçimen de yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde hatta bütün dünyada değer erozyonu yaşanıyor. Artık her şey maddiyattan ibaret sayılıyor. Ne kadar alabilirsen o kadar önemli sayılıyor. Halbuki vermek daha üstün bir değer. Verirseniz anlam kazanıyorsunuz. İşte verenler burada. Sizin de verebileceğimiz bir şeyler var. Bugün sizin daha iyi yetişmeniz için, daha çok okumanızı, daha güzel eserler okumanızı, daha çok müspet ilimler tahsil etmenizi arzu ediyoruz ki milletler arası yarışta daha iyi yerlere gelebilelim. Sokaklarda gördüğümüz gençlerin bazılarında büyüğe saygının azaldığını, sokaklara çok rahat çöp atılabildikleri gibi kötü huyları görünce böyle bir proje geliştirelim istedik. Dedik ki bakın hayatın böyle sayfaları da var. Yani her şey maddeden ibaret değil. Vatan için fedakârlık yapmak güzel bir duygu. Bunlar anlaşılsın istedik ve bu amaçla okullarımızda bu projeyi yürütüyoruz. Bu projenin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum, sevgi ile gözlerinizden öpüyorum." dedi.

Vali İbrahim Özçimen'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şehit ailelerine ve gazilere çiçek hediye edildi. Program sonrasında Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekiler, programa katılan şehit aileleri ve gazilerle fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber