Yılbaşı öncesi sahte içki denetimi

Kadıköy'de, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri özellikle alkollü içki tüketimi yapılan mekanlarda sahte içki ve hijyen denetimi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, özel bir cihazla şişelerdeki bandrolleri inceleyerek içkilerin sahte olup olmadığını tespit etmeye çalıştı. Denetimde maliyeden ekipler de yer aldı. İşletmelerin ruhsat ve vergi durumu da kontrol edildi.

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, yılbaşı öncesi alkollü içki tüketimi yapılan iş yerlerinde sahte içki avına çıktı. Kadıköy'deki restoran, kafe, bar ve çeşitli eğlence mekanlarına giden ekipler, içkilerin sahte olup olmadığını kontrol etti. Şişelerdeki bandrolü özel bir cihazla inceleyen ekipler, bandrolden yola çıkarak içkilerin üretim durumunu araştırdı. Denetlenen iş yerlerinde sahte içkiye rastlanmadı.

Ekipler ayrıca iş yerlerinin temiz olup olmadığını da kontrol etti. Kontroller kapsamında özellikle mutfaklara bakıldı. Hijyenik olmayan iş yerlerinin çalışanları ve sahipleri uyarıldı.

Denetimde maliyeden ekipler de bulundu. İş yerlerinin ruhsat ve vergi durumunu inceleyen görevliler, gerekli evrakları bulunmayan iş yeri sahiplerini uyardı.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilisi, yılbaşı öncesi rutin kontrol yaptıklarını, girilen mekanlarda sahte içkiye rastlanmadığını anlattı. İş yerlerinin sağlıklı olup olmadığını da denetlediklerini belirten yetkili, gerekli özellikleri taşımayan iş yerlerinin uyarıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber