İzmir yine sallandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, merkez üssü Ege Denizi olan 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 17.48'de Ege Denizi'nde kaydedilen deprem, 4.5 şiddetinde oldu. İzimir'de geçtiğimiz 17 ve 21 ekimde büyüklüğü 5'in üzerinde dört deprem meydana gelmişti. Üst üste gelen depremler İzmirlileri tedirgin etmiş ve çoğu kişi iki geceyi dışarda sabahlamıştı.

İzmir üç gün arayla dört kez sallandı

Kandilli Rasathanesi depremlerin büyüklükleri ve meydana geliş saatlerini şöyle açıklamıştı:

08.45: 5.7 büyüklüğünde, merkez üssü Ege denizi
12.46: 5.9 büyüklüğünde, merkez üssü Seferihisar açıkları
12.55: 5.6 büyüklüğünde, merkez üssü Seferihisar açıkları

Depremlerde ölen olmazken panik nedeniyle 3'ü Urla'da olmak üzere yaklaşık 30 kişi balkon ve pencerelerden atlayarak yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

İzmir'de dün ve bugün okullar tatil edildi. Urla Seferihisar ve Çeşme'de bazı binalar hafif çapta hasar gördü. Depremin ardından oluşturulan Valilik Kriz Merkezi tüm ilçelere ulaşıp durumu tespit etti. Kriz merkezi çalışmalarına devam ederken İzmir Emniyet Müdürlüğü de 24 saat çalışma esasına geçti.

Olası yıkıcı depremde en çok zarar görecek bölgeler

Türkiye Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan da dün yaptığı açıklamada, İzmir'deki hareketliliğin küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı. Ercan, olası yıkıcı bir depremde büyük hasar görebilecek yerler şöyle sıraladı:

Kadifekale
Tepecik
Bayraklı
Şirinyer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber