Aksoy, Rize Havaalanı ilin gelişimi ve değişimini sağlayacak

Rize Esnaf Kredi ve Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, "Rize'nin havaalanı projesi ilin gelişiminde ve büyümesinde önemli rol oynayacak." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksoy, yaptığı açıklamada, "Eğer bir ilde havalimanı yoksa hiçbir faaliyetinizi geliştiremezsiniz. İşadamları, yatırımcı şirketler yatırım yapacakları ilin önce ulaşımını dikkate alır. Şayet yakınınızdaki ilde havalimanı varsa yatırımı o ile yapar sizi tercih etmez çünkü yatırımcı için zaman ve maliyet çok önemlidir. Ovit Tüneli projesi başladı. Eğer Karadeniz'i Mardin'e kadar bağlıyor, Artvin Cankurtaran Tünelleri ile doğuya kara yoluyla geçişi rahat sağlamayı planlıyorsak bunu hava yoluyla desteklememiz lazım." diye konuştu.

Aksoy, şöyle devam etti: "Bugün Rize'de havaalanı olsaydı, 750 bin yolcuyla Türkiye'nin 12. sıradaki bir havaalanı konumunda olacaktı. Rize ve Artvin'i kapsayacak bir havaalanı artık lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir. Birçok ilde yapılan havaalanı yolcu sayısı çok az olmasına rağmen yapılmışsa Rize ve Artvin olarak bunu istememiz en doğal hakkımızdır. Bu bizim ve gelecek nesillerimiz için çok önemlidir. Havaalanının yapılması ilin gelişimi ve değişimini sağlayacak. Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak Rize'deki bu çalışmayı yürekten destekliyoruz. Kent Konseyi'ni bu çalışmadan dolayı kutluyoruz. Yetkililerden bu konuda Rizelinin haklı bu isteğine en kısa sürede destek vermesini ve havaalanı çalışmalarının bir an önce başlamasını beklemekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber