Çubuk'ta 32 derslikli imam hatip okulunun temeli 2013'te atılacak

Ankara Çubuk'ta hayırsever vatandaş tarafından bağışlanan arsalara 32 derslik imam hatip okulu yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi tarafından yapılacak okulun inşaatına 2013 yılında başlanılacak.

Hayırsever işçi emeklisi İbrahim Yılmaz'ın imam hatip okulu yapılması amacıyla bağışladığı 19 parsel arsayı yerinde incelemek amacıyla Çubuk'a gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan ve beraberindeki il genel meclis üyeleri, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, İmam Hatip Lisesi Müdürü Satılmış Pürlü, hayırsever işçi emeklisi İbrahim Yılmaz ve ilgililerle bir toplantı yaptı.

Alan incelemesinin ardından yapılan toplantıda konuşan Ceylan, İbrahim Yılmaz'ın bağışladığı arsaya sosyal donatıları ile birlikte 32 derslik bir okul yapılacağını vurgulayarak, şunları söyledi: "İçerisinde spor kompleksi ve sosyal donatılar olan güzel bir okulu inşallah yapacağız. Okula 2013 yılında ihalesini yaptıktan sonra hemen inşaatına başlayacağız. Aynı zamanda Çubuk'ta anaokulu ve bir spor tesisi daha projemiz var. Onların ihaleleri yapıldı. Anaokulu 750 bin TL ve spor tesisi 750 bin TL'lik bir yatırım. Bu 32 derslik okul da yaklaşık 4 milyon TL lik bir yatırım olacak.'' dedi.

İlçede 4+4+4'den sonra imam hatip okuluna yoğun bir yönelme olduğunu söyleyen Kaymakam Şahin, "Önümüzdeki yıllarda muhtemelen bir bina sıkıntısı yaşayacakken hayırsever vatandaşlarımızdan İbrahim Yılmaz amcamızın arsalarını bağışlaması, bu konudaki eksiğin giderilmesi konuda çok isabetli oldu. Bu sayede ilçemize 32 derslik bir okul daha kazandırılmış oldu. Ben İbrahim amcaya ve onunla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, belediye başkanımıza ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

İlçesindeki tüm hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçenin imam hatip ortaokuluna ve yeni bir liseye ihtiyacının olduğunu vurguladı. Hayırsever İbrahim Yılmaz'ın ilk olarak kendilerine geldiklerinde arsaya ilahiyat fakültesi yapılmasını istediğini hatırlatan Başkan Özden, onun yerine ilahiyat fakültesine hazırlık olarak sayılabilecek imam hatip okulunun yapılacağını ifade etti. Mevcut imam hatip lisesinin binasının da çok eski olduğunu hatırlatan Başkan Özden, sözlerine şöyle devam etti: "Samur Halıları'na ait 55 bin metrekarelik alandan 9 bin metrekarelik bir alanın okul yapılması için milli eğitime bağışlanmasını istedik. Sağ olsunlar Hasan Aslan Bey de bizleri kırmayarak bu alanı okul için ayırdı. Bu alana da binası eskiyen imam hatip lisesinin yerine tüm sosyal donatılarıyla birlikte okul yapılmasını istiyoruz. Bu alan eski okulun iki katı büyüklükte bir alan olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber