Çadırları su altında kalan tarım işçileri okullara yerleştirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı çadırlar, ekili tarım arazileri ve seralar aşırı yağışlar nedeniyle su altında kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kelahmet, Aliefendioğlu, Karsavuran, Çiçekli köyleri başta olmak üzere bir çok bölgeye yerleşen tarım işçilerinin çadırları su altında kaldı. Mağdur olan işçiler köy okullarına yerleştirildi.

Sular altında kalan çadırlardan eşyalarını kurtarmaya çalışan tarım işçileri, ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek, yardım istediler.

Köylerde incelemelerde bulunan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise okula yerleştirilen tarım işçilerinin tüm ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

?Kimse aç ve açıkta kalmayacak' diyen Güldibi, ?Vatandaşlarımızın eksikliklerini tespit etmeye çalışıyoruz. Kendilerini köy okullarında misafir ediyoruz. İsteyenleri memleketlerine gönderiyoruz, isteyenleri de yakınlarının yanına yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza sıcak yemekleri verilecek, battaniyelerine kadar tüm ihtiyaçları karşılanacak. Ekili tarım alanlarında da zarar var. Tek tesellimiz can kaybının olmaması.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber