Rektör Akan'dan araştırma projelerine tam destek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, araştırma projelerine desteklerinin tam olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Akan, yardımcıları ile birlikte, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları ve Bilimsel Ararştırma Projeleri (BAP) Komisyonu üyelerinin katılımıyla, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. 'Araştırma Projeleri' ve 'Üniversite-Sanayi İşbirliği' konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan Rektör Akan, ?Bu konuda çok toplantı yapıldı. TÜBİTAK'tan uzmanların katılımıyla üç toplantı düzenledik. Ayrıca üniversite bünyesinde toplantılar gerçekleştirildi. Üniversitelerin fonksiyonlarından biri olan araştırma konusunu bugün konuşmak istiyoruz. Aslında eğitimi de konuşmamız gerekir, ama bugünkü konumuz araştırma. Günümüzde üçüncü nesil üniversite, girişimci üniversite akımı var. Burada amaçlanan daha çok üniversitelerin ülkenin kalkınmasına yönelik, ürüne yönelik araştırmalar, yenilikçi araştırmalar yapması, üretimin ülkenin kalkınmasına katkı sağlamasıdır. Herkesin bildiği gibi şu anda üniversiteyi, akademiyi teknolojiye en iyi taşıyan ülkelerden birisi Amerika'dır. Amerika'nın araştırmada çalıştırdığı insanların nerdeyse yarısından fazlası Amerikan vatandaşı değil. Avrupa da aslında bilim adamını ülkesinde tutamıyor. AB 7. Çerçeve Programları yürütüyor ama hali hazırda çok ses getirici ya da Avrupa'yı yerinden oynatıcı işler çıkmıyor. Dünyanın gerçeklerine baktığımızda hepimizin bildiği gibi Sovyetlerden kalma ülkelerde temel bilimler çok ileri, hala da en iyi temel bilimciler. Fakat en hantal teknoloji de onlarındı. Burada hasbilikle hesabilik arasında denge tutturmamız gerekir. Çünkü ister istemez hayat devam ediyor. Ülkenin güçlü olması için hesap yapmamız gerekiyor. Sadece hasbi olmak yetmiyor." dedi.

Proje Yönetim Ofisinde bütün lisansüstü tezlere destek verilmeye başlandığını ifade eden Akan, bu konuda da şunları söyledi: "İleri Teknoloji Araştırma Merkezi binası bitmek üzere, teknopark inşaatı devam ediyor. Üniversite-Sanayi-İş Dünyası İşbirliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ciddi aktiviteler yaptık. Sanayicilerle protokoller imzalandı ve birçok öğrencimiz buralarda çalışıyor.?

Rektör Akan'ın ardından söz alan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, görsel bir sunumla, OMÜ tarafından desteklenen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ve dış kaynaklı projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan öğretim üyeleri üniversite-sanayi işbirliği, araştırmada öncelikli alanlar, Samsun'da yapılabilecek yatırımlar konusunda görüşlerini dile getirdi.

Toplantının kapanışında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan katılımcılara üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve öncelikli işbirliği alanlarıyla ilgili fikir alışverişine katkıları için teşekkür etti. OMÜ Rektörlüğünün yaratıcı fikirlere ve yeni projelere her zaman açık olduğunu belirten Rektör Akan, konuyla ilgili her türlü desteği vermeye her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber