Lösemililer Vakfı parasını kullanan başkana 7 yıl istendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na ait 806 bin lirayı usulsüz kullandığı öne sürülen Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Gedikoğlu, 7 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

İstanbul'da Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Gedikoğlu hakkında vakfa ait 806 bin lirayı usulsüz bir şekilde kullandığı iddiasıyla "güveni kötüye kullanmak" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede şüpheli Gündüz Gedikoğlu'nun suç tarihleri sırasında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın başkanlığını yaptığı anlatıldı. İddianamede Gedikoğlu'nun 2008'de vakıf kasasında üyelerin ve yönetimin haberi olmadan Strateji Mühendislik Proje Yönetim Hizmetleri Ve Danışmanlık Ltd. Şirketi'ne verilmek üzere avukat Sait Karabulut'a 350 bin lira ödediği belirtildi. İddianamede ayrıca aynı firmaya 2 Temmuz 2010'da 86 bin lira ödeme yapıldığı, bu paraların vakfa dönmediği anlatıldı. '

370 BİN LİRA İŞ AVANSI'

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; İddianamede Gedikoğlu'nun 12 Nisan 2010'da talimat vererek Metin Dokur isimli kişiye herhangi bir yönetim kararı olmadan 370 bin lira iş avansı ödendiği ve bu paranın vakfa dönmediğinin yapılan tahkikat sonucu Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın imzalı raporu ile anlaşıldığı belirtildi. Savcılık, Gedikoğlu hakkında "güveni kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Gedikoğlu, asliye ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber