Kadınların gurur müzesi

İzmir Konak Belediyesi'nin kente renk katan butik müzelerine bir yenisini daha eklemek için gün sayan Kadın Müzesi'nde son aşamaya gelindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basmane semtinde Kadın Müzesi'nin kurulacağı tarihi binada yenileme çalışmaları tamamlandı. Müze binasının orijinal tavan işlemeleri ise yine kadınların elinden sihirli dokunuşlarla hayat buluyor. Binanın dört farklı tavanında yer alan çiçek ve ay yıldızlı motifler, kadın zarafeti ve inceliğiyle birleşti. Genç restoratörler Ayten Karadağ ve Elif Han, orijinalleri korunan, eksik yerleri ise aslına uygun yapılan işlemeleri tek tek temizleyip, boyadı ve gerçek değerini açığa çıkardı.

Müzenin açılışına çok kısa bir süre kaldığını müjdeleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kadın Müzesi'nin geniş bir arşive ev sahipliği yapacağını belirterek, "Kadınlara ait bir

müzeyi kadınlara yakışır hale getirmek amacıyla yine kadınlara teslim ettik. İzmir olarak bir fark yarattıysak ve kentimiz Türkiye'nin en yaşanır şehirleri arasında yerini aldıysa bunun arkasındaki güç kadınlardır. Emek, üretim ve sevgi sözcüklerinin olduğu yerde mutlaka kadın da vardır. Türkiye'de sadece kadınlara ait, onları anlatan, onları yansıtan bir yer var. Bu yer Kadın Müzesi'dir, Kadın Müzesi İzmir'in gururudur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber