Öğrencinin ihtiyacını öğretmen karşılayacak, faturayı kaymakamlık ödeyecek

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Şanlıurfa Siverek'te okuluna terlikle giden öğrenciyi hatırlatarak, ikinci bir Melek vakası yaşanmaması için eğitimcileri uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciden önce öğretmeninin, sonra okul müdürünün sorumlu olduğunu hatırlatan Vali Altıparmak, ?Tüm öğretmenler, sınıflarının kaban ve bot gibi ihtiyaçlarını kendi ceplerinden alsınlar, faturasını getirsinler, kaymakamlarımız ödeyecek.? dedi.

Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi kapsamında Yeşildere Mahallesi'nde inşa edilen Muratpaşa Anaokulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Altı ayda tamamlanan 5 derslikli okul 530 bin liraya mal oldu. Maliyetin 150 bin lirasını Antalya Valiliği karşıladı. Yedi öğretmenin görev yaptığı okulun öğrenci mevcudu 133. Törende, öğrencilerin, öğretmenler tarafından ev ev gezilerek toplandığı bilgisi paylaşıldı.

Açılış için düzenlenen törende konuşan Vali Ahlak Altıparmak, anaokulu açmanın önemli olduğunu, ancak bu okulun yeri Zeytinköy'de ise daha önemli olduğunu ifade etti. Anaokulunun, Zeytinköyü dönüştürmek için birçok kurum tarafından, kendi koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında açıldığını anlatan Altıparmak, ?Bütün kurumlar dikkatini buraya toplayarak, bu bölgedeki sosyal yaraların tedavisi ve buradaki çocukların da Antalya'nın her hangi bir mahallesindeki gibi imkâna kavuşması için bir güç birliği yapıldı. Devlet bir bütündür. Bütün güçler bir araya geldiği zaman ortaya böyle bir şey çıkıyor. Anaokuluyla, lisesiyle, etraftaki modern binalarıyla bu projenin ciddi katkısı sayesinde oluyor. Bu proje sayesinde imar sorunu çözüldü. Bugün Zeytinköy bana göre Antalya'nın en güzel mahallelerinden biri olma aşamasında. Gelirken yol baktım binalar fevkalade düzgün, yeni bir şehirleşme var. Okullar hızla yükseliyor.? diye konuştu.

"İKİNCİ BİR BEYAZ MELEK VAKASI YAŞANMAMALI"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve okula terlikle gidip gelen öğrenciye hatırlatarak, ?İkinci bir beyaz melek vakası yaşanmamalı.? diyen Vali Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Eğer sınıf öğretmeni çözüm üretemiyorsa, okul müdürü, o olmazsa ilçe kaymakamı sorunu çözmeli. Benim talimatım nettir. Tüm öğretmenler kendi sınıflarının, özellikle kaban ve bot gibi, ihtiyaçlarını kendi ceplerinden alsınlar. Faturasını getirsin kaymakamlarımız ödeyecek. İmamların aynı şekilde cemaatlerindeki fakirler için, muhtarların kendi mahallerindeki acil ihtiyaç sahibi insanların ihtiyacı için kaymakamlıkları aşındırmaları lazım. Dolayısıyla böyle bir vakanın yaşanmaması lazım. İnşallah çalıştığımız yerlerde yaşanmayacaktır da." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber