İdilli çiftçiler, Antalya Tarım Fuarı'nı gezdi

Şırnak'ın İdil ilçesinden giden çiftçiler Antalya Tarım Fuarı'nı gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yapılan ?Growtech Eurasıa 2012 Seracılık, Tarım-Alet Ekipmanları Fuarı'na Şırnak'ın İdil ilçesinden de 9 çiftçi katıldı. İdil İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Faruk Sakin yönetiminde Alakamış, Ocaklı, Gedik, Özbek, Tepecik ve Kayı köylerinden fuara katılan çiftçiler modern tarım aletleri ve özellikle sera tarımı hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Fuarda seracılık ile ilgili her türlü materyal ve seracılık teknikleri, sulama sistemleri, fide, fidan, tohum çeşitleri, bitki koruma ilaçları, gübre çeşitleri, son teknoloji alet ve ekipmanların olduğu fuara toplam 650 firma katılarak ürünlerini çiftçilerin bilgisine sundu. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nü de gezen çiftçiler, turunçgiller ve sebze seracılığı hakkında bilgi sahibi oldu. Yerli ve yabancı çiftçilerin de ziyaret ettiği fuarda çiftçiler diğer çiftçilerle tanışma imkânı buldu ve bilgi alışverişinde bulundular. Kaymakamlığın desteklediği tarım fuarı gezisinde çiftçiler modern tarım üzerine elde ettikleri bilgileri ilçede de uygulama konusunda imkan sahibi oldu.

Antalya'dan dönen çiftçiler ile toplantı yapan Kaymakam Muhammed Mustafa İmamoğlu, çiftçilerin izlenimleri hakkında bilgi aldı. Bölgenin sera tarımı için çok elverişli olduğunu belirten Kaymakam İmamoğlu, seracılık üzerine çalışmalar yapılabileceğini ve özellikle çiftçilerin kooperatif kurarak toplu hareket etmeleri gerektiğini söyledi. İlçeden de bu fuara katılan çiftçilerin elde ettikleri bu bilgilerini ilçedeki diğer çiftçilere aktarabileceklerini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber