Din görevlileri, 3 dilde turistlere Güllerin Efendisi'ni anlatacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İngilizce, Almanca ve Rusça öğrenecek din görevlileri, turistlere Gülleri Efendisi Hz. Muhammed (sav)'i kendi dillerinde anlatacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Din görevlileri, tatile gelen turistler ile yerleşik yaşayan yabancılara özel gün ve Kutlu Haftası etkinlikleri kapsamında İngilizce, Almanca ve Rusça olarak Hz. Muhammed(sav)'in örnek hayatı ve İslam dini hakkında bilgilendirme yapacağı belirtildi.

Manavgat Müftü Vekili Osman Öztürk, 'Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil Projesi' ile ilçede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)'nde açılan yabancı dil öğrenme kursu ile bütün din görevlilerine İngilizce, Almanca ve Rusça öğrenmelerine öncülük edeceklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde Manavgat Müftülüğü görevine başlayacak olan Almanya Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar'ın projenin yürütücüsü olacağını belirten Öztürk, turizm bölgelerinde görev yapan din görevlilerinin en az bir lisan bilmesi gerektiğini kaydetti. Öztürk, "Bölgemizde görev yapan din görevlilerinin yabancı dil bilmelerine özel önem veriyoruz. Din görevlilerimizin Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde turistlere gül takdim ederken Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve dinimizi en güzel şekilde anlatmasını istiyoruz." diye konuştu.

Manavgat Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Sorumlusu Resul Aksakal ise turizmin canlı olduğu bölgelerde din görevlilerinin en az bir yabancı dil bilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde turistlere ve yerleşik yabancılara Güllerin Efendisi'nin doğum yıl dönümü için gün dağıttıklarını anlatınca turistlerin gülü içtenlikle aldıklarını anlatan Aksakal, anlatma olmazsa turistlerin gülü 'satıyorlar' diye almaya yanaşmadığını kaydetti. Aksakal, "Bölgemizde din görevlilerinin yabancı konuklara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve yüce dinimizi kendi dillerinde en güzel şekilde anlatmak en az bir yabancı dil bilmek için hava ve su kadar elzem." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber