Terör örgütü KCK davasında 4 tahliye

Terör örgütü KCK'ya yönelik 122'si tutuklu toplam 205 sanıklı davada 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK davasının duruşmasına, sanık avukatlarının taleplerinin alınmasından sonra saat 15.00'te taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

Duruşmaya saat 16.30'da tekrar başlandığında Mahkeme Başkanı Ali Alçık, aldıkları ara kararları sırasıyla okudu. Buna göre tutuklu sanıkların avukatlarından Ercan Kanar'ın, her konuşması sırasında tutuklu sanıklardan siyasal rehine şeklinde bahsettiği belirtilerek Kanar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.

Sanık avukatlarının duruşmada Kürtçe tercüman hazır edilmesi ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tanık olarak dinlenmesine ilişkin talepleri ile ilgili olarak daha önden de red yönünde bir karar verildiği belirtilerek, bu konuda ayrıca bir karar verilmesine yer olmadığı kararlaştırıldı.

Ayrıca tutuklu sanıklardan Selma Aygün, Abdurrahman İsen, Selahattin Tekin ve İhsan Çelik'in, tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişmesi ihtimali göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verildi. Böylece 205 sanıklı davada tutuklu sanık sayısı da 118'e indi.

Duruşmanın 4 Mart ile 15 Mart 2013 tarihleri arasındaki günlerde periyodik olarak görülmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber