Sivas Belediyesi 380 personelle karla mücadele ediyor

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ta 380 personel ve 74 araçla kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, ana arterlerin açılmasına öncelik verdiklerini anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ürgüp, belediye ekipleri ve iş makinelerini de toplayarak Cumhuriyet Meydanı'nda kar temizleme çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. 380 personelle kar temizleme çalışmalarının yapılacağını söyleyen Başkan Ürgüp, bu sayıyı acil durumlarda artırabilecek güçte olduklarını belirtti.

74 araçla temizleme yaptıklarını, kar temizleme faaliyeti sırasında mümkün mertebe tuzu kullanmamaya çalışacaklarını anlatan Ürgüp, "Kar yağınca vatandaş acele ediyor ve hemen yollara tuz dökülmesini istiyor. Tuzun asfalta verdiği zararı telafi etmek asla mümkün değil. Tuz asfaltların ömrünü kısaltıyor ve asfalt da maliyeti en pahalı ürünlerden biridir. Bu manada 380 personelle bu faaliyeti kış boyu sürdüreceğiz." dedi.

?Bir anda her yere kar yağınca 63 mahalle yüzlerce cadde 3 binden fazla sokak hizmet bekliyor. Hepsine birden giriş mümkün değildir? diyen Doğan Ürgüp, Önce ana caddelerin, büyük sokakların ve en işlek alanların açılması şeklinde sürdürülecektir. İnşallah bu sene kış faaliyetlerinin eksiksiz bir şekilde sürmesi için gayret gösteriyoruz.? şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar ile Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün kar temizleme faaliyetini yürüttüğünü belirterek, basın mensuplarından ve Sivas halkından bir yerde eksiklik görüldüğünde katkı beklediklerini ifade etti.

Başkan Ürgüp daha sonra kar temizleme ekipleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber