Türker: Asteğmen Kubilay, cumhuriyet için ölümsüzleşmiştir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Menemen olayının 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türker, ?Asteğmen Kubilay, cumhuriyet için ölümsüzleşmiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menemen, tarihimizin en acı olaylarından biri olarak hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Ülkesi adına canını siper eden Asteğmen Kubilay ve onunla birlikte şehit edilen iki bekçi, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alanların kirli emellerine ulaşmamaları için kendilerini feda etmiştir." dedi.

DSP Genel Başkanı Türker, mesajında şunları kaydetti: "Ulusumuzun huzuruna yönelik tehditler ve o tehditlerin kaynağına nasıl direnilmesi gerektiğini Kubilay göstermiştir. Devrim şehidi Asteğmen Kubilay cumhuriyete el uzattırmamış, Atatürk'ün emanet ettiği ülkemize söz söyletmemiştir. Kubilay'a yönelik saldırı, cumhuriyet rejimine yönelik saldırıdır ve Kubilay, devrim şehidi olarak belleklerimizde simgeleşmiştir. Kubilay cumhuriyeti yıkmak isteyenlere direnmiş, cumhuriyeti ve laikliği hedef alanlar karşısında canını feda edip ölümsüzleşmiştir. Kubilay'ın bu duruşu, cumhuriyetimizin temel değerlerini ve devrimlerini koruma azim ve kararlılığının göstergesidir. Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber