Rektör Birincioğlu; ?bakkal olacaktım, Rektör oldum?

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ?Türkiye'nin en önemli gücü gençliktir.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu gençliği bilimle buluşturabilirsek, önümüzdeki asır Türk asrı olacaktır? dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'na iade-i ziyarette bulundu. Rektör Birincioğlu, ziyaretinde MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, ADÜ Öğrenci Konsey Başkanı Murat Polat ile ülkücü gençler tarafından karşıladı.

Ziyareti için ADÜ Rektörü Birincioğlu'na teşekkür eden Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan; ?Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr.Mustafa Birincioğlu'nun ocağımıza ziyareti bizleri mutlu etti. Temel gayesi ?Türk Gençliğinin Türk Kültürü ve İslam İnancı çerçevesinde doğru ve donanımlı yetişmesi' olan ocaklarımız gençlerimizin ilim ve irfan merkezi haline gelmiştir. Rektör Hocamızın ziyareti gençlerimizin heyecanını artırmış, ileriye daha emin ve istekli bakmalarına vesile olmuştur. Üniversitelerimizde eğitim ve öğretimin sürekli artan bir kalite ile, bütün öğrenci kardeşimizin güçlü ve lider bir Türkiye için en şekilde yetişmesi, bu süreçte Milli ve manevi değerlerimizle en doğru şekilde buluşması için Aydın Ülkü Ocaklarımız büyük bir gayretle çalışmaktadır? dedi.

Ülkelerin en önemli gücünün insan olduğunu belirten Rektör Birincioğlu da, ?Türkiye'nin en önemli gücü gençliktir. Bu gençliği bilimle buluşturabilirsek, önümüzdeki asır Türk asrı olacaktır. Bunun için okuyun araştırın diyorum. Mesleğinizde çok iyi olun diyorum. Bastığınız toprakların ne anlama geldiğini bilin. İşini en iyi yapan en milliyetçi adamdır. Aydın'ın kalkınmasında üniversitenin önemi büyüktür. Tarım, turizm, enerji ve antik kentler konularında Aydın'da söz sahibi olacak çalışmalar yürütüyoruz. ADÜ, özellikle tıp, diş hekimliği ve mühendislik dallarında Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak? dedi.

?BAKKAL OLACAKTIM, REKTÖR OLDUM?

Ülkücü gençlerle sohbet eden Birincioğlu, kendsine yöneltilen her konudan soruya cavep verdi. Bakkal bir babanın oğlu olduğunu anımsatan Birincioğlu, ?Bakkal olacaktım. Babam vefatından sonra bakkal dükkanımızı kapatmak zorunda kaldık. Bende sanayiye çıraklığa girdim. Sanayide hayata dair çok şey öğrendim. Okulda başarılı bir öğrenciydim. Hem sanayide çalıştım hem de okudum. Üniversite sınavlarında tıp fakültesini kazandım. Hayatımı değiştiren en önemli olay, burs alarak ABD'de eğitim görmek oldu. Orada yaptığım önemli çalışmalarım dünyaca ünlü bilimsel dergilerde yayınlandı. Türkiye'ye döndüm, aradan iki yıl geçtikten sonra beni yeniden ABD'ye davet ettiler. 42 bin araştırmacısı ve yılda 26 milyar dolar harcayan bir bilimsel merkezde 2,5 yıl çalıştım. Orada dünyaca ünlü bilim adamlarıyla tanıştım. Nobel ödülü almış kişilerle çalışma fırsatı buldum. El Kaide tarafından 11 Eylül 2001 tarihinde düzenlenen ABD'de yaşayan sivil ve askerleri hedef alan bir dizi terör saldırısı olduğunda oradaydım. Saldırıdan sonra potansiyel tehlike olmanın acısını yaşadım. Mustafa, Türk ve Müslüman olunca potansiyel tehlike olarak gördüler. ABD, 11 Eylül sonrası polis devleti oldu. Rektör kolay olunmuyor. Her tarafınızdan ter damlaması lazım. Mesleğinizde çok iyi olacak, emek vereceksiniz. Bunları size bir gün sizler de rektör olabilirsiniz diye söylüyorum. Çok okuyun, çok çalışın, araştırın, mutlaka yabancı dil öğrenin? şeklinde konuştu.

?MAHALLENİZDEN BİR AĞABEYİNİZ REKTÖR OLDU?

Rektör Birincioğlu; bir öğrencinin kendisine eleştirel sorular sormak için hazırlandığını ancak sohbet edip tanıdıkça tüm izleniminin değiştiğini ifade etmesi üzerine şunları söyledi: ?Eskiden rektörler ulaşılamaz kimselerdi. Hepsi cam fanusta, elit bir tavır içindeydi. Şimdi mahallenizden bir ağabeyiniz çıkıp geldi, rektör oldu. Beni her gün şehir merkezi ve ilçelerimizden vatandaşlarımız arıyor, sorunlarını anlatıyor. Bize düşen görev elimizden geldiğince o vatandaşın işini görmektir. O vatandaşın belki de ömründe bir kez bize işi düşüyor, ulaşılmaz olup iş görmüyorsanız, rektör olsanız ne olur, olmasanız ne olur?

ADÜ'nün 180 üniversite arasında 40. sıraya yükseldiğini ifade eden Birincioğlu, bunun kendileri için yeterli olmadığını savundu. Birincioğlu Mühendislik Fakültesi'nin kuruluşunun tamamlandığını ve başına dünyaca ünlü bir bilim adamı olan Prof. Dr. Yunus Çengel'ın getirildiğini açıklayan Birincioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: ?Aydın'da 22 tane antik kent, deniz, kum, güneş, buhar gibi insanları cezbeden güzelliklerin bulunuyor. Kimse bu kadar zenginliğe kayıtsız kalmaz. Ya kendi zenginliklerimizin efendisi olacağız ya da başkalarının hizmetkârı olacağız. Aydın'ın kıymetini bilin?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber