Adalet Bakanı Çiçek, herkesin "adil yargılanma hakkı"na sahip olduğuna dikkat çekerek, işkence iddiaları karşısında duyarlı davranılmasını istedi.

Haber Giriş : 12 Kasım 2003 05:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanı Çiçek, herkesin "adil yargılanma hakkı"na sahip olduğuna dikkat çekerek, işkence iddiaları karşısında duyarlı davranılmasını istedi.

Baþsavcýlara birer genelge gönderen Adalet Bakaný Cemil Çiçek, herkesin "adil yargýlanma hakký"na sahip olduðuna dikkat çekerek, iþkence iddialarý karþýsýnda duyarlý davranýlmasýný istedi.

Adalet Bakaný Cemil Çiçek, baþsavcýlara bir genelge göndererek, adil yargýlama hakkýna saygý gösterilmesini istedi. Çiçek, Cumhuriyet ve DGM baþsavcýlarýna gönderdiði genelgede herkesin yargý mercileri önünde davacý ve davalý olarak "adil yargýlanma hakký"na sahip olduðunu belirtti. Adalet Bakaný Cemil Çiçek, genelgede cumhuriyet baþsavcýlarýndan iþkence iddialarý karþýsýnda da duyarlý olmalarýný istedi. Çiçek,"Ýþkence ve kötü muamele ile ilgili soruþturmalar bizzat baþsavcýlar tarafýndan yürütülerek, sanýklar hakkýnda adaletin bir an önce gerçekleþtirilmesi için gerekli dikkat ve özeni göstereceklerdir" dedi.

Ýþkenceye yakýn takip

Bakan Çiçek, iþkence ve kötü muamele ile ilgili soruþturmalarýn kolluk kuvvetlerine býrakýlmadan bizzat cumhuriyet baþsavcýlarýnca yürütülmesini talep etti. Ýnsan haklarýnýn artýk uluslararasý bir nitelik kazandýðýna dikkat çeken Adalet Bakan Çiçek, iþkence ve kötü muameleye iliþkin davalarýndaki gecikmelerin Türkiye'yi zor durumda býraktýðýna dikkat çekti. Çiçek, "Bazý cumhuriyet baþsavcýlýklarýnca iþkence ve kötü muamele iddialarýna iliþkin soruþturmalarda gecikmelere ve çeþitli yakýnmalara neden olunduðu, bu durumun da uluslararasý alanda ülkemizin haksýz eleþtirilere uðramasý, kimi zaman da AÝHM'nin ülkemizin tazminat ödemesine iliþkin kararlarýna gerekçe teþkil ettiði anlaþýlmaktadýr" dedi.


Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber