Okullara 'çeşme' sevindirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullarda uygun görülen yerlere çeşme yaptırılması' talimatı vermesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları yazılı açıklamada, okullarda içme suyu sağlanan depoların rutin olarak temizlenmemesi ve klorlanmamasının okullarda ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına zemin hazırladığını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, yurt genelinde köy okulları başta olmak üzere bütün okullara, 'öğrencilerin tuvaletteki lavabo çeşmelerinden su içmelerinin önlenmesi ve okullarda uygun görülen yerlere çeşme yaptırılması' talimatı vermesinin kendilerini sevindirdiğini dile getiren sendika üyeleri, şöyle dedi:

"Genelgeye göre, köy okulları başta olmak üzere bütün okullarda tuvaletlerin özellikle ıslak alanları düzenli bir şekilde sürekli olarak temiz tutulacak, tuvaletler öğrencilerin rahat kullanabilecekleri bir şekle getirilecek. Öğrencilerin tuvaletteki lavabo çeşmelerinden su içmeleri önlenecek. Tuvaletlerin temiz kullanılması ve temizlik alışkanlığının geliştirilmesi konularında eğitim verilecek. Su depoları da periyodik olarak temizlenecek ve klorlanacak. Yayınlanmış olan genelge, öğrenci sağlığını korumaya ve eğitim ortamını dışarıdan gelen olumsuz koşullardan arındırmaya yöneliktir. Eğitim Bir-Sen olarak böyle bir çalışmanın uygulamaya geçirilmesi bizleri sevindirmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber