Türk Telekom'un özelleştirilmesinde karara itiraz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası, Danıştay 13. Dairesi'nin, Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin blok satışına ilişkin ihale komisyonu kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararına itiraz etti.

Türk Haber-İş Sendikası'nın avukatı Serkan Mercimek, Danıştay 13. Dairesi'nin söz konusu ihale komisyonu kararının, yürütmesinin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararına itirazlarını içeren dilekçeyi bugün Danıştay'a verdiklerini söyledi.

Mercimek, "daha sonra verilecek olası bir iptal kararı karşısında bugün yürütmeyi durdurma kararı verilmezse telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğacağını" savundu.
Ayrıca, Türk Telekom'un değer tespitinin gerçekçi olmadığının da itiraz gerekçeleri arasında yer verdiklerini anlatan Mercimek, bu gerekçelerle 13. Daire'nin verdiği yürütmenin durdurulmasının reddi kararının kaldırılarak, dava konusu ihale komisyonu kararının yürütmesinin durdurulmasını istediklerini söyledi.

Danıştay Savcılığı'ndan görüş alındıktan sonra itirazı, 29 üyeden oluşan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karara bağlayacak.

Danıştay 13. Dairesi, 25 Ekim'de, yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetmişti.

Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesi blok olarak ihalede, 6 milyar 550 bin ABD Doları ile en yüksek teklifi veren Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu'na satılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber