'Hükümetin üniversitelerle arası iyi değil'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Erdal İnönü, Türkiye'nin bilimsel açılım yönünden büyük potansiyele sahip bulunduğunu, ancak, "Hükümetin üniversitelerle arasının iyi olmaması"nın sıkıntı yarattığını söyledi.

İnönü, gezi amaçlı bulunduğu Hatay'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Önder Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinin üniversitelerin girişimleriyle gerçekleştirilebileceğini, her kesimin bu bilinçle hareket etmesinin sorumluluk ve görevi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin bilimde ilerleme sağlaması için büyük bir potansiyele sahip bulunduğunu vurgulayan İnönü, ancak iktidarların bunu engelleyici tavır sergilediklerini ifade etti. İnönü, "Mevcut iktidarın da üniversitelerle arası iyi değil. Ülkenin geleceğiyle ilgili bu hassas durum, hepimizi derinden yaralıyor" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a haksızlık yapıldığına inandığını belirten İnönü, şöyle devam etti:

"Rektörlerin cezaevleriyle anılmaları hoş değil. Hükümet, rektörlerle ve üniversitelerle iyi ilişkilerde olmalıdır. Aksi halde, bunun sıkıntısını öğrenciler, öğretim görevlileri, bilim adamları ve ülkemiz çeker. Olayların bu kadar tırmanmasını gerektirecek bir şey de yok."

İnönü, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda da olumlu girişimlerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu, ülke sorunudur. Avrupalıların da AB'yi Türkiyesiz düşünmeleri yanlıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber